logo

РОЗА ЕТЕРНА ЕООД

производител на етерични масла и флорални води в България

Българската розова вода, както и българското розово масло, са с най-високо качество в света, заради уникалните свойства на Роза дамасцена, отглеждана в прочутата Розова долина в България

„Роза Етерна“ EООД е създадена през 2008 год. с цел производство на етерични масла и флорални води в България. Фирмата е със седалище в с. Ясеново, Казанлък, обл. Стара Загора. Тя разполага с модерна дестилерия, построена по специализираната програма САПАРД на Европейската общност и има капацитет от 100 кг розово масло и десетки тонове розова вода, лавандулово масло и лавандулова вода.

Фирмата работи в сърцето на Българската Розова долина, за която е всеобщо прието, че дава най-добрия розов цвят и прави най-доброто розово масло и розова вода в света. Причината за това се крие в климатичните особености на Българската Розова долина, затворена между Стара планина и Средна гора, заради които българското розово масло се отличава със своя омагьосващ и изключително свеж и ведър розов аромат.


Роза Дамасцена

Българската розова вода, както и българското розово масло, са с най-високо качество в света, заради уникалните свойства на Роза дамасцена


Роза Алба (бяла роза)

Ароматът на Роза алба е изключително свеж и деликатен, и вплетен в аромата на Роза Дамасцена, той прави българското  розово масло  неповторимо и уникално.


Lavender Angustifolia

Отдавна е доказано, че виолетовото растение действа прекрасно срещу безсъние, безпокойство, депресия, лошо настроение, преумора.

ПРОИЗВЕДЕНИ ПО ТРАДИЦИОННА ТЕХНОЛИГИЯ В ЕКОЛОГИЧНО ЧИСТ РАЙОН

„Роза Етерна“ ООД произвежда своите продукти по традиционната технология „Парна дестилация“, утвърдена от 300 г. насам и доразвита от българската наука в последното столетие.

В процеса на дестилация на розовото масло и розовата вода използваме чиста вода от планината, тъй като фабриката е изградена в непосредствена близост до екопарка „Централен Балкан“ в Стара планина.