logo

РОЗА ДАМАСЦЕНА

РОЗОВА ВОДА

произвеждаме своята розова вода от свежите листа на Роза Дамасцена.  Розовата вода е 100% чист и натурален продукт, получен чрез парна дестилация на свежи цветове "Rosa Damascena". Процесът на парна дестилация продължава дълго време, като съотношението розови листа – розова вода е 1:1.

Без консерванти, без добавки.

Употреба: парфюмерията , козметиката ,

Българската розова вода, както и българското розово масло, са с най-високо качество в света, заради уникалните свойства на Роза дамасцена, отглеждана в прочутата Розова долина в България.

РОЗОВО МАСЛО

„Роза етерна” ЕООД произвежда розово масло от розите в своите градини в село Ясеново и в село Шейново край Казанлък, в сърцето на Розовата долина. Розовите листа се откъсват много рано сутрин и веднага се откарват в дестилерията ни в село Ясеново. Маслото се произвежда при процеса парна дестилация, който трае дълги часове наред, и при който от 3 000 – 4 000 кг розов цвят се добива 1 кг розово масло.

Българското розово масло  е с най - високо качество сред производителите в света и причината за това се крие в климатичните особености на  Розовата долина в България. По аромат, свежест и хармония на съставките си, то няма  равно на себе си.

Външен вид: лесноподвижна течност;

Цвят:  жълт до жълто-зелен;

Мирис: топъл, цветочен, особено плътен фин, със слаби парливи и медни нотки, характерен за българската маслодайна роза.

100% чисто и натурално масло, получено чрез парна дестилация от пресен цвят Rosa Damascena Mill.